• 2 mrkve
• čtvrt brokolice
• větší hrst mražených fazolových lusků
• čtvrt okurky
• 2 rajčata
• 3 žampiony
• půl hlávkového salátu
• půl žluté papriky
• 1 vejce uvařené natvrdo
• 3 lžíce oliv
• na dresink: šťáva z půlky citronu + 5 lžic vody + 1 lžíce olivového oleje + jedna a čtvrt lžíce medu + 1 lžička (vinného) octa + 1 lžička francouzké hrubozrnné hořčice + 1 lžička provensálského koření
Mrkev nakrájíme na proužky a uvaříme ji ve vodě nebo v páře.
Brokolici rozdělíme na růžičky a společně s lusky přidáme k mrkvi.
Zelenina by něměla být moc měkká.
Listy salátu natrháme do mísy, přidáme okurku, rajčata, vejce a žlutou papriku, vše nakrájené na větší kusy.
Přidáme ještě olivy a na proužky nakrájené žampiony.
Uvařenou brokolici, mrkev a lusky necháme vychladnout a pak je přidáme také do mísy.
Všechny suroviny na dresink smícháme v hrnku a podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.
Polovinou dresinku zalijeme salát v míse, pečlivě promícháme, pak zalijeme zbytkem dresinku a znovu zamícháme.