Kuchařské recepty pro každého

Francouzský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího
500 g telecího masa
200 g vepřového masa
2 cibule
12 malých brambor
lžička octa
50 g másla
200 g rajčat
lžička mouky
1,5 dl smetanové omáčky
lžička papriky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova.
Nakrájíme veškeré maso na kostičky a opražíme je dohněda na másle s cibulkou.
Zaprášíme moukou, přidáme papriku, pepř, ocet, sůl a nakrájená rajčata.
Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Přikryjeme poklicí a zvolna 30 minut dusíme.
Přidáme částečně předvařené brambory, znovu přikryjeme a dusíme dalších 30 minut.
Nakonec přidáme smetanovou omáčku, dusíme dalších 10 minut a horké podáváme.
Francouzský guláš
Francouzský guláš