Kuchařské recepty pro každého

Francouzský bramborový salát

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g brambor
400 g směsi sterilované mrkve + hrášku + kukuřice
50 g celeru
50 g kyselých okurek
150 g kyselých jablek
tymián
bazalka
100 g majonézy
na nálev: šťáva z 1 citronu + 1 lžíce octa + 1 lžíce worcesterské omáčky + 1 lžička moučkového cukru + sůl + pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Neoloupané umyté brambory uvaříme ve slané vodě.
Na kostičky pokrájený celer uvaříme zvlášť v osolené vodě.
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka (nebo protlačíme přes mřížku), přidáme sterilovanou zeleninu, uvařený celer, nadrobno nakrájené okurky a oloupaná jablka a zlehka promícháme.
Zalijeme nálevem, přidáme majonézu, promícháme a necháme v chladu odležet, aby se všechny chutě dobře spojily.
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát