Kuchařské recepty pro každého

Francouzský biftek

Potřebujeme tyto suroviny:
4 špalíky hovězí svíčkové (po asi 200 g)
1 lžíce celého černého pepře
1 lžíce celého bílého pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce oleje
sůl
4 cl koňaku
20 g másla
250 ml smetany na šlehání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oba druhy pepře a nové koření nahrubo roztlučeme, obalíme v něm maso a to osmažíme na rozpáleném oleji minutu z každé strany.
Pak snížíme teplotu a dopekáme 2-4 minuty podle požadovaného stupně propečení.
Hotové maso vyndáme a osolíme.
Výpek rozředíme koňakem, přidáme máslo, smetanu a promcíháme.
Po zhustnutí osolíme.
Při podávání bifteky polijeme omáčkou a podávame se bramborovými kroketami.
Francouzský biftek
Francouzský biftek