• 1 kg brambor
• 250 g uzeného masa
• 250 ml mléka
• 100 g sýra
• 4 vejce
• 100 g nakládaných okurek
• sádlo
• sůl
• pepř
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
Uzené maso povařím ve vodě 15 minut, poté vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
2 vejce uvaříme natvrdo (3 minuty) a nakrájíme na malé kousky.
Zapékací mísu vymažeme sádlem a vyskládáme střídavě plátky brambor, uzeného masa a vajec.
Brambory průběžně solíme a vejce pepříme.
Nakonec vše zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, zapékací mísu přikryjeme a zapečeme v předem vyhřáté troubě 30 až 40 minut při 180 – 200°C.
Podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené kyselými okurkami.