Kuchařské recepty pro každého

Francouzské brambory s jedlou bedlou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
8 hlav bedly vysoké
1 cibule
2 vejce
smetana na vaření 12%
sůl
pepř
kmín
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě (asi 10 minut).
Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky, přidáme na větší kusy natrhanou čerstvou bedlu, sůl, pepř, kmín a majoránku a dusíme asi 15 minut.
Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme polovinu množství brambor, na ně dáme cibulohoubovou směs, na to druhou polovinu brambor a zalijeme to smetanou rozmíchanou s vejci a troškou soli.
Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě při 160°C asi 40 minut.
Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut.
Francouzské brambory s jedlou bedlou
Francouzské brambory s jedlou bedlou