• 1 kg brambor vařených ve slupce
• 250 g měkkého salámu (nebo zbytek vařeného uzeného masa)
• 3 vejce uvařená natvrdo
• 1 větší cibule
• sůl
• pepř
• kmín
• sádlo
• 1 hrnek mléka
• 3 vejce
• olej
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám.
Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme a posypeme trochou drceného kmínu.
Na brambory poklademe opečený salám s cibulí, pak znovu brambory, sůl a kmín.
Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a poslední vrstvu vytvoříme z brambor.
Opět vše osolíme a okmínujeme, pokapeme olejem nebo sádlem a dáme asi na 20 minut zapéct.
Poté vyndáme z trouby, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a ještě dopékáme dalších 20 minut.
Francouzské brambory podáváme s nakládanými okurkami.