• 0,5 kg hovězího masa (od péra)
• čtvrtka celeru
• půlka mrkve
• malý kousek petržele
• čtvrtka kapusty
• půlka malého květáku
• 1 menší brukev
• 100 g zeleného hrášku
• 20 g cibule
• 10 g másla
• sůl
• zelená petrželka
Hovězí maso dáme do studené osolené vody a vaříme asi půl hodiny.
Potom přidáme k masu na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, spařenou a stejně nakrájenou kapustu, oloupanou a na kostičky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme tak dlouho, dokud všechna zelenina a maso nezměkne.
Před podáváním maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky, do které přidáme cibuli osmahnutou na másle a zelenou petrželku.