• 0,5 kg hovězího masa s kostí
• 0,5 kg slepičího masa
• 1 svazek petrželové natě
• 1 svazek celerové natě
• 2 mrkve
• 1 petržel
• 100 g celeru
• stroužek česneku
• půlka zelené papriky
• 150 g kapusty
• pórek
• olej
• sůl
• mletý černý pepř
• celý černý pepř
• 1 bobkový list
• tymián
Hovězí a slepičí maso umyjeme a na několik minut zalijeme horkou vodou.
Potom osušíme, osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme 2 l studené vody a při mírné teplotě vaříme společně s 1 nastrouhanou mrkví, umytými natěmi, celým černým pepřem, bobkovým listem a mletým pepřem alespoň 3 hodiny.
Podle potřeby doléváme vodu.
Všechnu ostatní zeleninu očistíme, nakrájíme, dáme do 1 l procezeného masového vývaru, osolíme a uvaříme doměkka.
Nakonec do polévky vložíme nakrájené uvařené maso.