• 1 kg hovězích drštek
• 150 g zeleniny
• 30 g mouky
• vývar z morkových kostí
• 70 g másla
• 20 g strouhanky
• zázvor
• muškátový oříšek
• sůl
• pepř
• majoránka
• zelená petrželová nať,
Drštky dobře oškrábeme nebo důkladně očistíme nožem a v teplé vodě několikrát pořádně umyjeme.
Chvíli je ve vodě povaříme, pak scedíme, propláchneme, vymačkáme z nich vodu, zalijeme vroucim vývarem z morkových kostí a na mírném ohni vaříme asi 4 hodiny.
Zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájíme na proužky a uvaříme v troše vody, do které jsme pridali kousek másla.
Až jsou drštky měkké, přecedíme je a nakrájíme na proužky dlouhé asi 4 cm.
Z másla a mouky uděláme žlutou jíšku, rozetřeme do ní morek z kostí, zředíme vývarem z drštek a za stálého míchání povaříme.
Nakonec přidáme uvařenou zeleninu, nakrájené drštky, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, majoránka, nasekanou zelenou petrželovou nať, podle chuti ještě přisolíme a necháme přejít varem.
Podávame s knedlíky nebo haluškami.