• 4 kiwi
• 4 mandarinky
• 150 g hroznového vína
• 4 lžíce bílého vína
• 2 lžíce medu
• 1 malá cukrová homole
• 1/4 litru rumu
• 1/2 litru zmrzliny maracuja
Oloupáme kiwi a nakrájíme na plátky.
Mandarinky oloupeme, vyloupneme měsíčky, zbývající šťávu vymačkáme.
Hrozny rozpůlíme a zbavíme jader.
Ovoce smícháme v misce s vínem a medem.
Zmrzlinu přendáme hodinu před podáváním do ledničky, do mrazničky dáme namrazit 6 skleněných misek.
Po 20 minutách rozkrájíme zmrzlinu na plátky, vložíme do mističek a postavíme do mrazícího boxu lednice.
U stolu dáme ovoce do flambovací nádoby a zahřejeme nad plamenem.
Homoli cukru postavíme na flambovací pánev.
Flambujeme s rumem.
Zmrzlinu podáváme s horkým ovocem.