• 4 hovězí roštěnky
• 3 dcl masového vývaru
• 1 velká cibule
• 1 lžíce hladké mouky
• 2 kyselé okurky
• 250 ml smetany
• půl lžičky sardelové pasty
• 0,5 dcl oleje
• sůl
• pepř
Roštěnky omyjeme, naklepeme, okraje nařízneme nožem, osolíme a opepříme.
Na pánev dáme polovinu oleje, na kterém maso zprudka opečeme po obou stranách, pak roštěnky vyjmeme a dáme na talíř.
Do hrnce dáme druhou polovinu oleje, na něm osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme maso, mírně podlijeme vývarem a dusíme za stálého podlévání a obracení doměkka.
Až je maso skoro hotové, přidáme 2 lžíce světlé jíšky, podle potřeby podlijeme vodou, pak přidáme smetanu, na malé kostičky nakrájené okurky a sardelovou pastu, dobře promícháme a dochutíme solí.
Podáváme s houskovými knedlíky.