Kuchařské recepty pro každého

Finské roštěnky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 hovězí roštěnky
3 dcl masového vývaru
1 velká cibule
1 lžíce hladké mouky
2 kyselé okurky
250 ml smetany
půl lžičky sardelové pasty
0,5 dcl oleje
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnky omyjeme, naklepeme, okraje nařízneme nožem, osolíme a opepříme.
Na pánev dáme polovinu oleje, na kterém maso zprudka opečeme po obou stranách, pak roštěnky vyjmeme a dáme na talíř.
Do hrnce dáme druhou polovinu oleje, na něm osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme maso, mírně podlijeme vývarem a dusíme za stálého podlévání a obracení doměkka.
Až je maso skoro hotové, přidáme 2 lžíce světlé jíšky, podle potřeby podlijeme vodou, pak přidáme smetanu, na malé kostičky nakrájené okurky a sardelovou pastu, dobře promícháme a dochutíme solí.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Finské roštěnky
Finské roštěnky