• 500 g rybího filé
• hrubá mouka
• 2 vejce
• 100 g kukuřičných lupínků
• olej
• 1 cibule
• olej
• 300 g žampionů
• 1 lžička dijonské hořčice
• sůl
• mletý černý pepř
• 0,1 l zeleninového vývaru
• 1 lžíce hladké mouky
• 0,25 l šlehačkové smetany
• citronová šťáva
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo.
Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích.
Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran.
Houbovou omáčku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné a nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme.
Pak zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku, a ještě krátce povaříme.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Filé podáváme s těstovinami a přelité omáčkou.