• 180 g hladké špaldové mouky
• 150 g másla
• 100 g čokolády (70% kakaa)
• 100 g světlého třtinového cukru
• 1 lžíce fenyklových semínek
• 1 lžička soli
Čokoládu nasekáme najemno v kuchyňském robotu.
Máslo o pokojové teplotě utřeme s cukrem na krém, přidáme fenykl, čokoládu, sůl a mouku a vypracujeme hmotu, ze které vytvoříme váleček silný asi 5 cm.
Ten zabalíme do potravinové fólie a uložíme na tácku do mrazáku nejméně na 30 minut.
Potom váleček nakrájíme na plátky široké 1 cm, ty rozložíme v dostatečném odstupu na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 10 minut při teplotě 180°C (v horkovzdušné troubě 160°C).
Upečené necháme zcela vychladnout.
Feniklové sušenky jsou ze začátku velmi měkké.