• 400 g zelených fazolek
• 100 g slaniny
• 2 cibule
• 2 rajčata
• 100 ml červeného vína
• 150 ml smetany
• 1 lžička saturejky
• 1 lžička oregana (dobromysl)
• 1 citrón
• 2 lžíce octa
• 3 lžíce oleje
• 1 stroužek česneku
• špetka cukru
• sůl
• pepř
Očištěné fazolky překrájíme a vaříme ve 2 litrech osolené vody.
Uvařené fazolky slijeme a necháme okapat.
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky, polovinu zpěníme na vyškvařené slanině, podlijeme vínem a smetanou, přimícháme všechno koření, sůl, pepř a cukr.
Nakonec rozkrájíme rajčata, přidáme zbylou cibuli, česnek a vše promícháme.
Podáváme s topinkami.