Kuchařské recepty pro každého

Fazolový hrnec

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g zelených fazolek
500 g brambor
2 cibule
1 stroužek česneku
250 g slaniny
1 lžíce másla
500 ml masového vývaru
2 snítky čerstvé nebo 2 lžíce sušené saturejky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelené fazolky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, nakrájíme na kousky nebo nalámeme.
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu nakrájíme na kosticky a rozškvaříme v kastrolu na rozehřátém másle.
Na slanině pak zesklovatíme cibuli a zalijeme vývarem.
Přidáme pokrájené brambory, fazolky a saturejku.
Pod pokličkou na středním ohni dusíme asi 30 minut.
Poté snítky saturejky z pokrmu vyjmeme.
Osolíme jej a opepříme.
Fazolový hrnec
Fazolový hrnec