• 500 g zelených fazolek
• 500 g brambor
• 2 cibule
• 1 stroužek česneku
• 250 g slaniny
• 1 lžíce másla
• 500 ml masového vývaru
• 2 snítky čerstvé nebo 2 lžíce sušené saturejky
• sůl
• pepř
Zelené fazolky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, nakrájíme na kousky nebo nalámeme.
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu nakrájíme na kosticky a rozškvaříme v kastrolu na rozehřátém másle.
Na slanině pak zesklovatíme cibuli a zalijeme vývarem.
Přidáme pokrájené brambory, fazolky a saturejku.
Pod pokličkou na středním ohni dusíme asi 30 minut.
Poté snítky saturejky z pokrmu vyjmeme.
Osolíme jej a opepříme.