• 2 plechovky černých fazolí
• 1 plechovka oloupaných nakrajených rajčat
• 1 velká cibule
• 1 utřený stroužek česneku
• 2 lžičky mletého indického kmínu
• 1 lžička chilli
• 1 lžička mletého koriandru
• sůl
• pepř
• 1 kelímek zakysané smetany
• svazeček čerstvého koriandru
• plátky pomeranče
Nadrbno nakrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na lžíci oleje.
Přidáme kmín, chilli, koriandr a osmažíme do zlatova.
Přidáme fazole, asi 1/4 nálevu z fazolí a rajčata.
Dobře promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 15 minut.
Těsně před podáváním vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
Na talíři ozdobíme 2-3 lžícemi zakysané smetany a podáváme s plátky pomeranče a chlebem.