• 200 g fazolí
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 petržel
• půlka celeru
• 50 g sádla
• 10 g hladké mouky
• sůl
• pepř
• mletá červená paprika
Nudle připravíme tak, že z vejce, mouky a vody připravíme těsto, které vyválíme a nakrájíme na širší nudle.
Pak je uvaříme.
Fazole přebereme, umyjeme a aspoň 24 hodín necháme namočené ve vodě.
Potom je ve stejné vodě vaříme.
Až jsou fazole poloměkké, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky.
Před dokončením přilijeme řídkou jíšku (tu připravíme tak, že na sádle osmahneme hladkou mouku, potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a přimícháme mletou papriku) a ještě trochu povaříme.
Při podávaní dáme na talíř uvařené nudle a zalijeme je polévkou.