• 500 g fazolek
• 2 velká tvrdší rajčata
• 1 žlutá paprika
• 1 červená cibule
• 1 stroužek česneku
• svazek ředkviček
• hrst pažitky
• sůl
• pepř
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce octa
• 100 g ementálu
Fazolky nakrájíme na kousky, uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme vychladnout.
Papriku nakrájíme na nudličky, přidáme ředkvičky nakrájené na plátky, rajčata nakrájená na malé kousky a scezené fazolky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou zelenou natí, zakapeme olejem a octem, mírně osolíme, opepříme a necháme 10 minut odpočinout.
Touto marinádou salát zalijeme a promícháme.
Ozdobíme kostičkami ementálu.