• 300 g zelených fazolových lusků
• 2 červené cibule
• 1 malý ledový salát
• 1 sklenice sterilovaných bilých fazolí
• 100 g suchého salámu (nakrájeného na kolečka)
• na zálivku: 1 stroužek česneku + 3 lžíce vody + 3 lžíce octa + sůl + pepř + půl lžičky sladké hořčice + 1 lžíce nasekané petrželky + 3 lžíce oleje
Fazolové lusky omyjeme, očistíme, asi 5 minut povaříme, pak scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké dílky.
Ledový salát rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Bílé fazole necháme okapat.
Připravené suroviny opatrně promícháme, rozdělíme na 4 talíře a obložíme kolečky suchého salámu.
Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a rozmícháme s octem, 3 lžícemi vody, hořčicí, solí, pepřem, petrželkou a olejem.
Zálivkou salát pokapeme a můžeme jej podávat s celozrnnou bagetou.