• 400g konzervovaných fazolí červených
• 400g konzervovaných obřích bílých fazolí
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 řapík celeru
• 2 rozetřené stroužky česneku
• 175 g mladých rozpůlených cibulek
• 450 g rajčat
• 75 g rokety
Fazole z obou konzerv necháme okapat a uschováme tekutinu.
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme celer, česnek, cibulky a smažíme 5 minut, než cibulky zezlátnou.
Všechna rajčata odspodu křížem nařízneme a ponoříme je do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat.
Děrovanou naběračkou rajčata vyjmeme a necháme dostatečně vychladnout.
Oloupeme slupku a dužinu nasekáme.
Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí (cca 6 lžic) přidáme do pánve a 5 minut povaříme.
Pak přidámee do pánve fazole a povaříme další 3 - 4 minuty.
Vmícháme roketu a necháme ji před podáváním "zavadnout".
Podáváme horké.