• 500 g mletého vepřového masa
• 300 g fazolí
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 rajský protlak
• 2 lžíce hladké mouky
• sůl
• pepř
• 1 lžíce sladké papriky
• 1 lžička majoránky
• olej
Den předem namočíme fazole v 1,5 l nesolené vody.
Pak je uvaříme doměkka.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mírně osolíme a za stálého míchání smažíme.
Až maso přestane dělat hrudky, podlijeme 0,3 l vývaru z fazolí, přidáme majoránku, česnek a pepř a dusíme, až je maso měkké.
Na oleji opražíme mouku, přidáme protlak a šťávu na mase zahustíme.
Nakonec přisypeme vařené fazole, podle potřeby podlijeme a ještě podusíme.
Nakonec podle chuti osolíme a pepříme.