Kuchařské recepty pro každého

Fazole s klobásou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
2 cibule
100 g anglické slaniny
3 nožičky klobásy
1 sklenice zeleninového leča (330 g)
1 velká brambora
sůl
mletý pepř
oregano
majoránka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dno hrnce potáhneme olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a za stálého míchání cibuli zesklovatíme.
Pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy a ještě chvíli restujeme.
Pak přilijeme lečo, přisypeme scezené a propláchnuté fazole, osolíme, okořeníme, podlijeme trochu vodou, vmícháme najemno nastrouhanou bramboru, promícháme a asi 10 minut povaříme.
Podáváme s pečivem.
Fazole s klobásou
Fazole s klobásou