• 250 g uzené chorizo klobásy
• 1 plechovka malých bílých fazolí
• 1 cibule
• 2 stonky řapíkatého celeru
• 1 červená paprika
• 3 stroužky česneku
• 150 ml suchého bílého vína
• 400 g plechovka švestkových rajčátek
• sůl
• mletý černý pepř
• petrželka
Chorizo oloupeme, nakrájíme na plátky a smažíme na pánvi, dokud nevyteče všechen tuk.
Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený celer, papriku a česnek a opékáme.
Až vše změkne, přidáme víno a rajčátka, ochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném ohni asi 15 minut (občas promícháme, abychom rozmačkali rajčata), dokud omáčka nezhoustne.
Pak přidáme fazole a na mírném ohni povaříme je ještě cca 5 minut.
Při podávání porce posypeme pořádnou dávkou nasekané petrželky a podáváme teplé s chlebem.