Kuchařské recepty pro každého

Fazole s chorizem

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g uzené chorizo klobásy
1 plechovka malých bílých fazolí
1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1 červená paprika
3 stroužky česneku
150 ml suchého bílého vína
400 g plechovka švestkových rajčátek
sůl
mletý černý pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chorizo oloupeme, nakrájíme na plátky a smažíme na pánvi, dokud nevyteče všechen tuk.
Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený celer, papriku a česnek a opékáme.
Až vše změkne, přidáme víno a rajčátka, ochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném ohni asi 15 minut (občas promícháme, abychom rozmačkali rajčata), dokud omáčka nezhoustne.
Pak přidáme fazole a na mírném ohni povaříme je ještě cca 5 minut.
Při podávání porce posypeme pořádnou dávkou nasekané petrželky a podáváme teplé s chlebem.
Fazole s chorizem
Fazole s chorizem