• 1,5 l vývaru
• 100g bílých fazolí
• 100g brambor
• 100g kořenové zeleniny podle chuti
• 1 menší cibuli
• dvě lžíce olivového oleje
• 2 sladké papriky
• 1 pórek na zdobení
• polévkové koření
• česnek podle chuti
• oregano
• sůl
• pepř
Den předem namočíme fazole do vývaru, aby nabobtnaly.
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve vývaru společně s fazolemi.
Brambory se rozvaří a zahustí vývar místo jíšky.
Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji společně s nakrájenou kořenovou zeleninou, česnekem a mletou paprikou.
Pak ještě teplé přidáme do horkého vývaru, zamícháme a dochutíme kořením.
Podle chuti můžeme přidat i nakrájenou uzeninu.
Zdobíme krájeným pórkem a celerovou natí.