Kuchařské recepty pro každého

Farmářský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hovězí kýty
200 g vepřové plece
3 lžíce másla
1 velká cibule
1 zelená paprika
5 velkých rajčat
1 lžička kmínu
2 bobkové listy
1 lžíce sladké papriky
400 ml vody
600 g sterilovaného bílého zelí
300 g kysané smetany
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme rajčata a 10 minut dusíme.
Pomalu přidáváme na kostky nakrájené maso, důkladně mícháme, přidáme všechno koření a zelí.
Přikryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu, až je maso měkké.
Těsně před podáváním přidáme kysanou smetanu, zamícháme a prohřejeme.
Omáčka se nesmí vařit.
Na talířích guláš posypeme sladkou paprikou a podle chuti nasekanou červenou cibulí.
Farmářský guláš
Farmářský guláš