• 100 g rýže
• 125 g šunky
• 2 pórky
• 2 velké mrkve
• 1 malé bílé zelí
• 1 velká cibule
• 250 g celeru
• 50 g másla
• 1 l masoveho vývaru
• sůl
• mletý černý pepř
• půl svazečku petrželové natě
Zeleninu očistíme, pórek a mrkev nakrájíme na kolečka a zelí nakrájíme na nudličky.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu a krátce za občasného míchání podusíme.
Pak zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme rýži, dochutíme solí a pepřem a přikryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Těsně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku a dochutíme dle potřeby.
Při podávání porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí.