• 400 g hladké mouky
• 250 g másla
• 1 žloutek
• půl prášku do pečiva
• 3 lžíce mléka
• 2 lžíce rozpustné kávy NESCAFÉ Classic
• na tvarohovou náplň: 1 tvaroh + 1 kysaná smetana + 4 lžíce rozpuštěného másla + 150 g moučkového cukru + 2 lžíce kávového likéru + 3 bílky
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nebude chytat mísy a bude dostatečně tuhé.
Třetinu těsta odebereme a dáme do mrazáku asi na půl hodiny ztuhnout.
Zbylý díl rozprostřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč.
Tvarohovou náplň připravíme tak, že rozmícháme dohladka tvaroh, kelímek kysané smetany, rozpuštěné máslo a cukr, přidáme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli a nakonec vmícháme kávový likér.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a na povrch nastrouháme těsto z mrazáku.
Pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut.