• 100 g fazolí
• 100 g čočky
• 150 g uzeniny
• 250 g sladkokyselého zelí
• 200 g polévkové zeleniny
• 5 lžic másla
• 4 lžíce hladké mouky
• špetka prášku do pečiva
• polévkové koření
• smetana
• sůl
• pepř
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu a vše krátce opečeme.
Pak zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme.
Až tuk vystoupí na povrch, přidáme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme a okořeníme.
Nakonec zjemníme smetanou a již nevaříme.