• 375 ml plnotučného mléka
• 65 ml 100% dýňového pyré
• půl hrnku cukru
• 2 velká vejce
• 1 žloutek
• půl lžičky soli
• 1 lžička skořice
• půl lžičky mletého zázvoru
• špetka nového mletého koření
• špetka mletého hřebíčku
• 2 lžíce bourbonu
• 5 hrnků na kostičky nakrájené bagety
• 3/4 kostky másla
Mléko, cukr, vajíčka, žloutek, špetku soli, dýňové pyré, koření a bourbon vyšleháme do hladké pěny.
Bagetu nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do velké misky, polijeme rozehřátým máslem, přidáme dýňový krém a důkladně promícháme.
Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, dáme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut.
Dýňový nákyp podáváme ještě teplý.