• 400 g hladké mouky
• půl kostky droždí
• 1 lžička cukru
• 200 ml vlažné vody
• 1,5 lžičky soli
• 50 g vlašských ořechů
• 50 g dýňového semínka
• 30 g slunečnicových semínek
Do mísy dáme mouku a sůl, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a nalijeme vlažnou vodu, mísu přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít.
Pak přidáme ostatní suroviny a uhněteme hladké, vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout (asi hodinu).
Během kynutí dvakrát promícháme.
Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, vložíme těsto a necháme ještě 30 minut kynout.
Potřeme slanou vodou, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut při 170°C.