• 600 g dýně
• 200 g hladké mouky
• 100 g másla
• 80 g nastrouhaného parmazánu
• 3 lžíce nasekaných bylinek
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 lžíce rostlinného oleje
• 1 vejce
• sůl
• drcený černý pepř
Pekáček potřeme rostlinným olejem.
Neoloupanou dýni zbavíme semínek, nakrájíme na větší kusy a dáme ji do pekáčku.
Pečeme ji v předehřáté troubě při 160°C asi 70 minut.
Poté necháme dýni vychladnout.
Pomocí lžíce ji zbavíme slupky, dužinu dáme do mísy a rozmačkáme ji vidličkou.
Do mísy přidáme vejce, mouku, 60 g parmazánu, sůl a pepř.
Vypracujeme vláčné těsto, rukama z něj vyválíme 2 válečky asi 40 cm dlouhé.
Každý z nich nakrájíme asi na 16 stejných dílků, ze kterých uděláme noky.
Vidličkou do nich vytlačíme vroubky.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přisypeme nasekané bylinky a krátce je orestujeme.
Přidáme noky, opečeme je a dochutíme solí a pepřem.