• 600 g očištěné dýňové dužniny
• 2 jablka
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• šťáva z půl citronu
• 30 g másla
• 1 lžička karí
• 1 lžička mletého zázvoru
• sůl
• 1 litr drůbežího vývaru
• zelená petrželka
Dýni pokrájíme na kostky.
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.
Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek.
Přidáme koření a ještě asi minutu smažíme.
Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem.
Vaříme asi 40 minut - do změknutí dýně.
Necháme částečně zchládnout a rozmixujeme ponorným mixérem.
Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany a posypeme bylinkami.