• 160 g másla
• 350 g hladké mouky
• 2 lžíce krupice
• 300 g cukru moučka
• 4 vejce
• 1 prášek do pečiva
• 9 lžic mléka
• 2 vrchovaté lžíce kakaa
Žloutky dáme do větší mísy a ušleháme je s cukrem a máslem.
Přidáme hladkou mouku a mléko a neustále mícháme.
Z bílků našleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
Pak přidáme prášek do pečiva smíchaný s krupicí.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané velké beránkové formy nalijeme půlku těsta.
Druhou půlku těsta obarvíme kakaem a přidáme do formy.
Pečeme velmi zvolna v předehřáté troubě asi 50 minut (zda je beránek propečený zjistíme zapíchnutím špejle do středu těsta - pokud se těsto na špejli nelepí a špejle je čistá, je beránek upečený).
Beránka necháme chvilku ve formě vychladnout a vyklopíme.