• na žloutkovou směs: 3 natvrdo uvařené žloutky + 150 g másla + 2 lžíce rumu
• na ořechovou směs: 150 g moučkového cukru + 150 g mletých ořechů + 3 lžíce rumu + 4 lžíce kakaa + 1 bílek
• 100 g mletých ořechů na obalování
Smácháme přísady na žloutkovou směs a necháme alespoň 3 hodiny v ledničce dobře ztuhnout.
Potom ze směsi uděláme maličké kuličky o průmeru asi 1 cm, hustě klademe na talíř a opět dáme do ledničky.
Mezitím smícháme přísady na ořechovou směs, z ní pak odebíráme kousky, z nich uděláme malou placku, do které balíme žloutkovou kuličku.
Hotovou kuličku obalíme v mletých ořechách a dáme do papírového košíčku.
Hotové kuličky by měli mít průměr asi 2-3 cm.