• 100 g slaniny
• 200 g zelené čočky
• 200 g červené čočky
• 2 menší cibule
• 2 lžíce oleje
• 3 lžíce vody
• 2 lžíce kečupu
• 1 lžíce citrónové šťávy
• 4 stroužky česneku
• sůl
• pepř
Zelenou čočku přebereme, propláchneme a na hodinu namočíme do studené vody.
Poté čočku uvaříme v téže vodě doměkka.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, tři prolisované stroužky česneku a přelijeme vodou zředěným kečupem.
Osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme scezenou čočku.
Přebranou a propranou červenou čočku namočíme na 30 minut do studené vody a pak uvaříme v téže osolené vodě doměkka.
Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme citrónovou šťávu, opepříme, přimícháme uvařenou zelenou čočku a vše prohřejeme.
Podle chuti přisolíme.