• 700 g hladké mouky
• 300 g polohrubé mouky
• 3 lžíce rozpuštěného másla
• 6 lžic oleje
• o něco více než půl litru mléka
• 50 g droždí
• 3 žloutky
lžička soli
• 150 g cukru
• citrónová kůra
• vanilka
• na nádivku kombinace tvarohu a máku (nebo kombinace tvarohu a povidel)
Do mísy dáme mouku, utvoříme dolíček, vyklepneme žloutky, rozmícháme a přiléváme vykynutý kvásek, přidáme zbytek mléka, cukr, rozpuštěné máslo, olej, citrónovou kůru, vanilku a sůl.
V míse vypracujeme vláčné těsto a necháme ho kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme 1,5 cm silnou placku.
Vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm.
Kolečka naplníme nádivkou a dobře uzavřeme.
Takto vzniklý buclatý koláček položíme švem na vymaštěný plech, uděláme důlek a dáme další nádivku.
Nádivky střídáme: dovnitř povidla, navrch tvaroh nebo obráceně.
Potřeme vejcem a v horké troubě pečeme, až jsou kraje zlatavé.