• 450 g mraženého špenátu
• trocha oleje
• 1 menší cibule
• 2 lžíce hladké mouky
• 400 - 500 ml mléka
• 1 vejce
• sůl
• pepř
• 2 - 4 stroužky česneku
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.
Přidáme mouku a usmažíme cibulovou zásmažku.
Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu, špenát přidáme k zásmažce a za stálého míchání necháme rozmrazit úplně.
Přilijeme mléko a krátce povaříme (množství mléka dáme podle požadované hustoty špenátu).
Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu za stálého míchání vléváme do špenátu.
Necháme přejít varem a odstavíme.
Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek.
Podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu.