Kuchařské recepty pro každého

Dušený králík na šípkách

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králičí zadek
2 stroužky česneku
100 g cibule
100 g rajčat
300 ml vývaru 100 ml červeného vína
30 g hladké mouky
40 g oleje
sůl
bílý pepř
bobkový list
koriandr
tabasco
vinný ocet
1 lžíce mouky.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vinného octa dáme nasekané stroužky česneku, nakrájená rajčata, tabasco a koření.
Zadní díl z králíka omyjeme, naporcujeme, vložíme do marinády a necháme den v ledničce marinovat.
Maso v marinádě obracíme.
Druhý den králíka vyjmeme, opečeme na tuku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a vínem a dobře provaříme.
Omáčku přecedíme a nakonec zjemníme kouskem másla.
Dušený králík na šípkách
Dušený králík na šípkách