Kuchařské recepty pro každého

Dušený králík

Potřebujeme tyto suroviny:
2 stehna a 1 hřbet z králíka
3 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
sůl
3 hřebíčky
2 lžíce citrónové šťávy
1 svazek zelené petrželky
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králičí stehna a hřbet rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do hluboké pánve s rozpáleným olejem, přidáme česnek a pod poklicí zvolna pečeme na mírném plameni.
Dle potřeby maso podléváme vodou.
Když je maso téměř měkké, tak přidáme hřebíček, citrónovou šťávu a bez poklice dodusíme doměkka.
Nakonec podle chuti osolíme.
Při podávání podlijeme šťávou a ozdobíme petrželkou nasekanou nadrobno.
Dušený králík
Dušený králík