Kuchařské recepty pro každého

Dušený bažant

Potřebujeme tyto suroviny:
1 bažant
100 g uzené slaniny
100 g másla
1 menší cibule
celý černý pepř
1 bobkový list
tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, prsa a stehna protkneme uzenou slaninou a osolíme.
Na pekáči zpěníme na másle na kolečka nakrájenou cibuli a na tento základ vložíme bažanta prsíčky dolů, přidáme koření a dusíme v troubě.
Během dušení podle potřeby podléváme.
Nahonec ho zalijeme sťávou, ve které jsme ho dusili, potřeme máslem a necháme bez pokličky zčervenat.
Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, které při podávání zalijeme šťávou a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.
Dušený bažant
Dušený bažant