• 500 g čerstvých žampiónů
• 200 g bambusových výhonků
• 5 lžic oleje
• 1 cibule
• špetka mletého pepře
• 250 ml zeleninového vývaru
• 4 lžíce švestkového vína (červeného vína)
• 2 lžičky škrobu
• 2 lžičky vody
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1 lžička moučkového cukru
• 1 lžička zázvorového oleje
• sůl
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampióny, promícháme a prudce osmažíme.
Pak přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky, cukr, sójovou omáčku, pepř, víno, sůl, zalijeme vývarem a dusíme 3-4 minuty.
Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a za stálého míchání krátce podusíme.