Kuchařské recepty pro každého

Dušené vepřové kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřového hřbetu
80 g sádla
pepř
kmín
30 g mouky
40 g cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z vepřového hřbetu bez kůže nakrájíme kotlety, na tučnější straně je trošku nařízneme, potom je naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka je opečeme po obou stranách.
Opečené kotlety vložíme do hrnce na rozpálené sádlo ve kterém jsme usmažili nadrobno nasekanou cibulku, přidáme kmín, podlijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni udusíme kotlety do měkka.
Kotlety podáváme polité vydušenou šťávou.
Dušené vepřové kotlety
Dušené vepřové kotlety