• 600 g telecího masa
• 1 cibule
• 30 g másla nebo margarínu
• 200 g dlouhozrnné rýže
• 750 ml vody
• 1 lžička soli
• černý pepř
• 1 lžíce sekané petrželky
Telecí maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky jako na guláš.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
Namočený římský hrnec vymažeme rozpuštěným máslem a vložíme do něho nakrájené maso s cibulí.
Hrnec přikryjeme, vsuneme do studené trouby a Dusíme asi 60 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160 °C a v plynové na stupni 4 nebo 5.
Rýži na sítu promyjeme studenou vodou a necháme okapat.
Vodu přivedeme k varu.
Vodu a rýží přidáme do hrnce, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 až 25 minut.
Před podáváním posypeme petrželkou.