Kuchařské recepty pro každého

Dušené telecí maso II

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g telecího masa
1 cibule
450 g konzervovaných rajčat
165 ml konzervované rajčatové šťávy
3 mrkve nakrájené
1 tuřín
půl lžičky sušeného drceného tymiánu
1 lžíce kukuřičné mouky
olej
1 lžíce vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa, maso nakrájíme na cca 2 cm kostky a opečeme na středním ohni s cibulí nakrájenou na klínky dohněda.
Tuk pak z pánve odlijeme, do pánve přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut.
Potom přidáme mrkev nakrájenou na jednocentimetrové kousky a tuřín (nahrubo nasekaný) a vaříme dalších 25 až 30 minut, až je zelenina chrupavá.
Mouku rozmícháme se studenou vodou, zahustíme tím guláš a ještě chvíli povaříme.
Dušené telecí maso II
Dušené telecí maso II