• 350 g telecího masa
• 1 cibule
• 450 g konzervovaných rajčat
• 165 ml konzervované rajčatové šťávy
• 3 mrkve nakrájené
• 1 tuřín
• půl lžičky sušeného drceného tymiánu
• 1 lžíce kukuřičné mouky
• olej
• 1 lžíce vody
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa, maso nakrájíme na cca 2 cm kostky a opečeme na středním ohni s cibulí nakrájenou na klínky dohněda.
Tuk pak z pánve odlijeme, do pánve přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut.
Potom přidáme mrkev nakrájenou na jednocentimetrové kousky a tuřín (nahrubo nasekaný) a vaříme dalších 25 až 30 minut, až je zelenina chrupavá.
Mouku rozmícháme se studenou vodou, zahustíme tím guláš a ještě chvíli povaříme.