• 1 kg telecího masa
• 250 g slaniny
• 250 g kuřecích jater
• 1 cibule
• 1 hrnek (250 ml) nakrájených hub
• 2 konzervy (2 x 400 g) loupaných rajčat
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• 1 citrón
• 4 hřebíčky
Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava, pak ji osušíme na papírovém ubrousku a nakrájíme na cca dva centimetry tlusté pásky.
Ve výpeku ze slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kuřecí játra.
Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk.
V tuku na pánvi opečeme dohněda telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou.
Pak maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáče, na ně navrstvíme rajčata, plátky citrónu a hřebíček a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200°C.