• 800 g předního srnčího masa
• 3 lžíce nakrájené slaniny
• 1 lžíce másla
• 1 cibule
• půl malého celeru
• 2 hřebíčky
• 1 bobkový list
• 250 ml vývaru
• 3 lžíce vinného octa
• 3 lžíce strouhané chlebové kůrky
• 120 ml husté kyselé smetany
• sůl
Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme.
Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer.
Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě.
Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme.
Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.