Kuchařské recepty pro každého

Dušené skopové maso

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g skopového masa
100 g slaniny
750 g brambor
500 g bílého zelí
3 cibule
pepř
kmín
0,5 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Libové skopové maso nakrájíme na malé kousky, oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a bílé zelí na proužky.
Zelí před krájením spaříme.
Nyní vezmeme hrnec s těsným uzávěrem a na jeho dno navrstvíme kostičky slaniny.
Po slanině přijdou kostky brambor, potom kousky masa, po nich proužky zeleniny a potom opět brambory, maso, zelenina, a poslední vrstva budou brambory.
Na každou vrstvu přitom přijde sůl, pepř, kmín a v tuku osmažená na drobno nakrájená cibule.
Vše zalijeme vývarem, hrnec dobře uzavřeme a necháme dusit 1 až 1,5 hodiny.
Dušené skopové maso
Dušené skopové maso