Kuchařské recepty pro každého

Dušené lišky se sázeným vejcem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g lišek
40 g másla
10 g oleje
60 g cibule
4 vejce
sůl
mletý pepř
kmín
pažitka
4 plátky tmavého chleba
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Lišky dobře očistíme, omyjeme a necháme okapat.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině másla dozlatova, přidáme lišky v celku, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme, až se všechna voda vydusí.
V pánvi vytřené olejem připravíme sázená vejce (vejce opatrně rozklepneme, aby zůstala v celku, lehce posolíme a necháme srazit).
Krajíčky tmavého chleba potřeme zbylým máslem, na ně navršíme podušené houby, navrch položíme sázené vejce a bohatě posypeme nasekanou pažitkou.
Dušené lišky se sázeným vejcem
Dušené lišky se sázeným vejcem