• 1 menší kuře (cca 1 kg)
• 100 g cibule
• 1 pórek
• 100 g mrkve
• 100 g hříbků nebo žampionů
• 2 dlc kysané smetany
• 2 stroužky česneku
• sůl
• mletý pepř
• 60 g oleje
Kuře necháme rozmrznout, pak rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme ve studené vodě a osušíme čistou utěrkou, osolíme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a lehce osmahneme.
Pak přidáme nakrájenou cibuli, plátky česneku, osmahneme do růžova, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru z drůbků a přiklopené pokličkou dusíme do poloměkka.
Pak přidáme nakrájené houby, mrkev a kolečka pórku a dusíme vše do měkka.
Nakonec přidáme kysanou smetanu, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem.
Dušené kuře se zeleninou podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.